Monday, February 7, 2011

Κίνημα άρνησης πληρωμής εισητηρίων διοδίων


Κ. Χατζηθωμάς.
Νομίζω ότι η Κυβέρνηση είναι στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να επιδιώκει μέτρα για την τιμωρία των οδηγών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια την ίδια στιγμή που είναι υποχρέωσή της να εξασφαλίσει εναλλακτικές διαδρομές όπως γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη. Επίσης τα διόδια δεν καταβάλλονται για δρόμους που πρόκειτε να κατασκευασθούν αλλά για όσους έχουν κατασκευασθεί, επίσης δεδομένο για όλα τα πολιτισμένα κράτη. Η ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση στις ανεπάρκειές της είναι στον αντίποδα των προθέσεών της για τους παραβάτες.
Ας μην σχολιάσω τους χαρακτηρισμούς που ο κ. Υπουργός απευθύνει στους πολίτες που αρνούνται να συμμορφωθούν...
Ο κ. Υπουργός θα έπρεπε να διατυπώσει πρώτα χαρακτηρισμούς για την δική του επάρκεια στα δύο θέματα που προανέφερα και όχι να σπεύδει να προσβάλλει όλους τους άλλους.
Επίσης οι Πολίτες έχουν ένα θιγμένο αίσθημα δικαίου, πριν από μερικές ημέρες το Πόρισμα της Επιτροπής της Βουλή αδυνατούσε να συνδέσει τις μίζες των 100 εκ. της Siemens με έστω έναν αποδέκτη. Και πάλι έφταιγε κάποιος άλλος, κάτι άλλο.
Θα ήθελα να τονίσω ότι το θιγμένο αίσθημα δικαίου είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της προσπάθειας της Κυβέρνησης, και όχι τα σκληρά (και πολλές φορές άδικα) μέτρα που εφαρμόζει. Αυτό το τελευταίο βράζει και κάποια στιγμή οι αντοχές της κοινωνίας θα εξαντληθούν.
Δεν τιμωρήσανε ούτε έναν δικό τους...

No comments:

Post a Comment