Saturday, September 8, 2012

Αλέξης Τσίπρας: Μας οδηγείτε σε κατάσταση χειρότερη από την Αργεντινή


 (Σημ. του blog. Το άρθρο είναι από την εφημερίδα ΑΥΓΗ. Είναι η επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η φράση του κ. Τσίπρα έγινε αφορμή για καταγγελίες για «διαστρέβλωση» των όσων είπε. Στο άρθρο θα βρείτε την εκδοχή της δήλωσης που, κατά τεκμήριο υποστηρίζει την επίσημη άποψη του κόμματος. Δεν θα βρείτε πουθενά την διατύπωση του τίτλου του άρθρου … Μας οδηγείτε σε κατάσταση χειρότερη από την Αργεντινή… γιατί απλούστατα ποτέ δεν διατύπωσε ο κ. Τσίπρας μια τέτοια άποψη. Οι οπαδοί του κ. Τσίπρα, φυσικά, είναι ελεύθεροι να πιστεύουν ότι μπορεί να μην το είπε αλλά σίγουρα το εννοούσε…Θα βρείτε όμως το περίφημο …Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή… γιατί απλούστατα αυτό είπε! Τα σχόλια είναι  ευπρόσδεκτα!)

 ΑΥΓΗ
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/09/2012
Ζήτημα προέκυψε από τις προ ημερών δηλώσεις Στουρνάρα ότι δεν έχουμε γίνει Αργεντινή. Ο Αλ. Τσίπρας δεν άφησε ασχολίαστη την αναφορά του υπουργού και επεσήμανε ότι η Αργεντινή στάθηκε στα πόδια της (τον Νοέμβριο πληρώνει την τελευταία επιταγή προς το ΔΝΤ), ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά οδηγεί την Ελλάδα σε καταστάσεις πολύ χειρότερες από αυτές που γνώρισε η Αργεντινή.
"Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή όπως είχατε πει", είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και πρόσθεσε: "Η Αργεντινή πέρασε μια πολύ μεγάλη δυσκολία και δεν πρέπει τους λαούς να τους χαρακτηρίζουμε με ρατσιστικό τρόπο. Πέρασαν όμως μια πολύ μεγάλη δυσκολία και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Δυστυχώς εσείς μας οδηγείτε σε άλλες καταστάσεις, πολύ χειρότερες. Θα έχουμε χάσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία, θα έχουμε χάσει πλήρως την αξιοπρέπειά μας, θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα γίνει μια ειδική οικονομική ζώνη και σεις θα επιχαίρετε διότι θα σας χτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κυρία Μέρκελ για τις αμαρτίες του παρελθόντος".

Τη συγκεκριμένη αναφορά του Αλ. Τσίπρα επεχείρησαν να εκμεταλλευθούν ορισμένα μπλογκ αλλοιώνοντας το περιεχόμενο της αναφοράς του με τίτλους "μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή".

Όμως τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ενώ διαστρέβλωσαν τον Αλ. Τσίπρα, "ξέχασαν" την παρεξηγήσιμη φράση του Γ. Στουρνάρα για "κακομοίρηδες Έλληνες". Ο υπουργός Οικονομικών ρώτησε στη Βουλή: "Θεωρείτε ότι θα πήγαινε η κυρία Μέρκελ ή η Ολλανδία στα δικά τους κοινοβούλια και θα τους έλεγαν 'ας δώσουμε 400 δισ. ευρώ στους κακομοίρηδες τους Έλληνες επειδή τους αγαπάμε;'.

Επισημαίνεται ότι, επειδή στην αίθουσα προκλήθηκε αναβρασμός, ο Γ. Στουρνάρας αιφνιδιασμένος, αλλά καταλαβαίνοντας τι είπε, σταμάτησε σε εκείνο το σημείο την ομιλία του! Αργότερα αντέδρασε και η Χρυσή Αυγή, με τον Ηλία Κασιδιάρη να μιλά για "απρεπέστατη φράση" και να υποστηρίζει ότι "κακόμοιρος είναι ο διορισμένος υπουργός, που από παρατρεχάμενος του Κ. Σημίτη έγινε παρατρεχάμενος του Α. Σαμαρά, για να πηγαίνει να κάνει επικύψεις στους διεθνείς τοκογλύφους".



ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: Δημοσιογραφία της διαπλοκής

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κατήγγειλε τη διαστρέβλωση τονίζοντας ότι "κάθε φορά που η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με την κατακραυγή της αδιέξοδης πολιτικής της, διαπιστώνουμε μια σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης δηλώσεων του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ από μερίδα των ΜΜΕ. Για άλλη μια φορά, το γνωστό επικοινωνιακό κέντρο αποπειράται να παραποιήσει και να διαστρεβλώσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε σχέση με το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της χώρας".

"Είναι φανερό ότι η αναφορά του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην περίπτωση της Αργεντινής ήθελε να καταδείξει ότι η ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική από την κυβέρνηση Σαμαρά θα οδηγήσει σε καταστάσεις ακόμα χειρότερες από αυτήν της Αργεντινής και όχι βέβαια ότι αυτή αποτελεί μια θετική προοπτική για τη χώρα" τονίζει και επισημαίνει:

"Τα ίδια μέσα, βέβαια, αποσιώπησαν τη φράση του υπουργού Οικονομικών για τους 'κακόμοιρους' Έλληνες. Έχουμε πλέον συνηθίσει στη δημοσιογραφία της διαπλοκής. Η φτώχεια και η ανεργία στην οποία καταδικάζεται το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας από τα μέτρα κοινωνικής εξόντωσης δεν εξωραΐζονται από τέτοιες συκοφαντικές και ψευδείς αναφορές".

No comments:

Post a Comment