Monday, November 8, 2010

Δομικά έργα από χάλυβα.… στο ΕΜΠ


Αν μιλάμε για καθηγητές που διδάσκουν με τις πράξεις τους, τότε σίγουρα το χρονικό μιας σιδηράς κατασκευής που εκτυλίσσεται στο ΕΜΠ και όχι στο Πεκίνο, αμαυρώνει την φήμη του Ιδρύματος για άλλη μια φορά. Πώς θα αντιδράσουν οι νυν πρυτανικές αρχές στην δίωξη Βάγια - Ερμόπουλου;


2007

Δίωξη καθηγητών του ΕΜΠ,  κ.κ. Ι. Βάγια και Ι. Ερμόπουλου, για πλαστογραφία, ψευδορκία μάρτυρος κτλ.
Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τον πρύτανη του ΕΜΠ τον Νοέμβριο του 2007 την παραπομπή τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
2008
Ο κ. Ι. Βάγιας ενοχοποιείται με ποινή 18μηνης φυλάκισης και 1 έτους στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του.
22.12.2009
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λ. Ρακιντζής, επισημαίνει με έγγραφό του την εκκρεμότητα άσκησης πειθαρχικής αρμοδιότητας του καθ. κ. Μουτζούρη κατά των ανωτέρω καθηγητών.
08.01.2010
Ο κ. Βάγιας τίθεται σε αποχή καθηκόντων βάσει απόφασης της Υπουργού, Φ.120.67/33/146039π.ε./Β2/8-1-2010.
23.02.2010
Το ΥΠΔΒΜΘ με επιστολή του υφυπουργού Ι. Πανάρετου προς τον πρύτανη του ΕΜΠ ζητάει αναφορά των ενεργειών που έχουν ληφθεί αναφορικά με την δίωξη των κ.κ. Βάγια και Ερμόπουλου ή τους λόγους για τους οποίους δεν ασκείται η πειθαρχική δίωξη.
07.04.2010
ο τ. πρύτανης του ΕΜΠ, κ. Μουτζούρης, απαντάει στο ΥΠΔΒΜΘ χωρίς να αιτιολογεί την μη άσκηση της πειθαρχικής δίωξης.
02.11.2010
Ένα εξάμηνο μετά, το ΥΠΔΒΜΘ με επιστολή του υφυπουργού Ι. Πανάρετου προς τον νέο πρύτανη του ΕΜΠ, Σ. Σιμόπουλο, ζητάει τις απόψεις των νυν πρυτανικών αρχών για το θέμα της δίωξης των ανωτέρω και επισημαίνει την σχετική νομοθεσία περί πειθαρχικής δίωξης, ζητώντας τεκμηρίωση των λόγων μη άσκησής της, σε περίπτωση που δεν ασκηθεί.

Οι προηγούμενες πρυτανικές αρχές δεν άσκησαν καμία πειθαρχική δίωξη, δεν έλαβαν καμία δράση. Δεν μας εξέπληξαν. Είναι οι ίδιες πρυτανικές αρχές που σώπασαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων στις πρυτανικές εκλογές του Μαΐου, όταν ντροπιαστικές σκηνές παρεμπόδισης των φοιτητών στις κάλπες συνιστούσαν σαφή λόγο ακύρωσης της εκλογικής διαδικασίας. Να σημειωθεί ότι, όχι μόνο η τοτε πρυτανεία, αλλά όλοι οι υποψήφιοι τότε είχαν επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών. Τι είδους τρομοκρατία επικρατεί τελικά στο ΕΜΠ;
Ποια θα είναι η στάση των νυν πρυτανικών αρχών;

No comments:

Post a Comment