Friday, July 1, 2011

Ανατροπή στην υπόθεση Στρος Καν;



DW 1-7-2011

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ. Δημοσίευμα των New York Times υποστηρίζει ότι το κατηγορητήριο εναντίον του βρίσκεται υπό κατάρρευση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα οι ανακριτές έχουν σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία του υποτιθέμενου θύματος καθώς τα όσα υποστηρίζει η καμαριέρα παρουσιάζουν ανακολουθίες. Η γυναίκα δεν φαίνεται να πείθει για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο υποτιθέμενος βιασμός ενώ έχει επανειλημμένως πέσει σε αντιφάσεις.


Σκοτεινό το παρελθόν της καμαριέρας
H 32χρονη υπέπεσε στην αντίληψη των αρχών με αφορμή αίτηση χορήγησης ασύλου ενώ φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματικές ενέργειες, όπως εμπόριο ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος. Παράλληλα τα τελευταία 2 χρόνια φέρεται να έχει λάβει περίπου 100.000 δολάρια από «μεμονωμένα άτομα», σύμφωνα με τους NYT.

Ο Στρος Καν θα εμφανιστεί εντός της ημέρας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την ελάφρυνση των όρων υπό τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος. Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελία αναμένεται να ζητήσει τη δραστική μείωση της χρηματικής εγγύησης, κάτι που θεωρείται ασυνήθιστο δεδομένου ότι η ίδια είχε δηλώσει τις πρώτες ημέρες μετά τη σύλληψη του Στρος Καν ότι έχει στα χέρια της αδιάσειστα στοιχεία για την ενοχή του.


Κώστας Συμεωνίδης / AFPD / DAPD



No comments:

Post a Comment