Wednesday, October 20, 2010

Ερευνα σχετικά με καταγγελίες για εξοπλισμούς


Καθημερινή Hμερομηνία δημοσίευσης20-10-10

Ευα Καραμανωλη
Τις καταγγελίες του πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, κ. Β. Βασιλάκου, περί «αλητήριων» και «παρασιτούντων» στον χώρο των εξοπλισμών, από τους οποίους δέχθηκε απειλές, ερευνά η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.
Τα όσα υποστήριξε κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο κ. Βασιλάκος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή Εξοπλισμών, προκάλεσαν την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ιωάννη Σακελλάκου. Ηδη έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα που θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Εφετών κ. Γρηγόρη Πεπόνη προκειμένου να εξεταστούν τα όσα κατήγγειλε ο κ. Βασιλάκος.
Ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών αποχώρησε οικειοθελώς από τη θέση του και στην αποχαιρετιστήρια ομιλία που παρεχώρησε άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες στον χώρο των εξοπλισμών οι οποίοι χρηματίζονται και από τους οποίους δέχθηκε απειλές. «Οταν ανέλαβα τη συγκεκριμένη Διεύθυνση είχα ως στόχο να διώξω αυτή τη “θολούρα” που υπήρχε γύρω από τους εξοπλισμούς. Τότε μου ψιθύριζαν όλοι στο αυτί “εντάξει, θα τα πάρεις και εσύ”. Τους διέψευσα. Δεν τα πήρα. Είναι φιλοσοφία και στάση ζωής και γι’ αυτή μου τη στάση λοιδορήθηκα με αισχρό τρόπο. Δέχθηκα απειλές. Ομως δεν υπέκυψα σε όλους αυτούς τους αλητήριους και παρασιτούντες και δεν θα υποκύψω στο μέλλον». Πρώτος μάρτυρας που θα εξεταστεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα είναι ο κ. Βασιλάκος, ο οποίος αναμένεται να κληθεί προσεχώς από τον εισαγγελέα προκειμένου να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για τα όσα κατήγγειλε.

1 comment:

  1. Hi, I think your blog might be having browser compatibility issues.
    When I look at your blog site in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has
    some overlapping. I just wanted Diet plans For women to lose weight (dietplansforwomentoloseweightfast.com) give you a
    quick heads up! Other then that, great blog!

    ReplyDelete