Wednesday, April 4, 2012

“Τάτσι-μίτσι- Κότσι” κύριε Μπαμπινιώτη…


Από τον δικτυακό τόπο http://www.e-dragoumanos.eu
Είναι σαφές ότι η προσπάθεια των περί τον κ. Μπαμπινιώτη ‘σοφών’ για κατάργηση του Νόμου για τη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων οδηγεί όχι μόνο στην επιστροφή στο χάος που προϋπήρχε αλλά και σε σοβαρό κλυδωνισμό του δημοκρατικού συστήματος της χώρας.
Γιατί, η ανατροπή του νόμου που ψηφίστηκε με τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των τελευταίων χρόνων οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα πως η χώρα δεν διοικείται δημοκρατικά και πως το Κοινοβούλιο αποτελεί απλή διακοσμητική υπόθεση.

Τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι φίλοι του υπουργού, πρυτάνεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι έωλα. Αφορούν στην προστασία των συμφερόντων των -ορισμένων – καθηγητών, τη διατήρηση της ασυδοσίας τους στη χρήση τόσο του προϋπολογισμού του Πανεπιστήμιου, όσο και των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Πράγματα που δεν έχουν σχέση ούτε με την εκπαίδευση αλλά ούτε και με τις σύγχρονες μορφές διοίκησης.

Στα πλαίσια της παρούσας κρίσης, που οι Έλληνες βιώνουν σκληρά, δικαιούνται, τουλάχιστον, να ελπίζουν και ν’ αναζητούν το νέο κι έντιμο προκειμένου να στηρίξουν σ’ αυτό τις ελπίδες τους.

Μπορεί η κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου να μην έχει την απόλυτη συμπάθεια των Ελλήνων για τα μέτρα που λαμβάνει, αλλά σίγουρα έχει την πλήρη στήριξη τους για ό,τι αληθινά σύγχρονο κι έντιμο επιχειρεί να διαμορφώσει…

Ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ

1 comment:

  1. I relish, cause I discovered just what I used to
    be having a look for. You've ended my four day long hunt!
    God Bless you man. Have a great day. Bye

    Feel free to surf to my page - free music downloads (freemusicdownloadsb.com)

    ReplyDelete