Saturday, February 2, 2013

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ''ΑΘΗΝΑ''


(Σημ. περιέχει όλες τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις των κομμάτων για το σχέδιο) 
Τη Δευτέρα η Σύνοδος Πρυτάνεων

Ούτε αρνητικά ούτε θετικά ήταν η πρώτη αντίδραση της ακαδημαϊκής κοινότητας για το σχέδιο «Αθηνά», καθώς επίκειται η σύγκληση έκτακτης Συνόδου των Πρυτάνεων για να συζητηθεί το θέμα. Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η διευρυμένη συντονιστική επιτροπή της Συνόδου, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όποιοι πρυτάνεις θέλουν προκειμένου να εκφράσουν την άποψή τους.

«Προσπαθούμε να καταλάβουμε ακόμη τις λεπτομέρειες του σχεδίου και το τι ακριβώς αλλάζει» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων, πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γρηγόρης Τσάλτας στο «Βήμα», ενώ προσθέτει ότι ευτυχώς υπάρχει περίοδος διαβούλευσης 45 ημερών πριν υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό. Ο κ. Τσάλτας αναρωτιέται πάντως ποιες θα είναι οι δικαιοδοσίες του νέου αυτού Διοικητικού Συμβουλίου του Ομόσπονδου Πανεπιστημίου που δημιουργείται.

Ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κώστας Γάτσιος, από την άλλη πλευρά, δηλώνει ότι το σχέδιο αυτό αιφνιδιάζει αρνητικά τα πανεπιστήμια, καθώς ο σκοπός που εξυπηρετεί είναι ακατανόητος.

Θετική και βασισμένη στην αρχή της σύνεσης κρίνει τη φιλοσοφία της «Αθηνάς» η πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κυρία Αναστασία Σαλή Παπασαλή που μίλησε στο «Βήμα». Όπως λέει, «πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία για εξορθολογισμό της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας και να μην ολιγωρήσουμε όπως κάναμε πριν από μερικά χρόνια με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, θέμα στο οποίο δεν εκφράσαμε γνώμη όταν έπρεπε και φτάσαμε τελικά σε ένα άναρχο τοπίο λειτουργίας τους».

«Το Σχέδιο Αθηνά συμβάλλει με προτάσεις για την αντιμετώπιση χρόνιων ζητημάτων ανασχεδιασμού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας», εκτιμά και ο πρύτανης του Χαροκόπειου πανεπιστημίου Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος. «Το προτεινόμενο ομόσπονδο μοντέλο μπορεί να επιφέρει σημαντικά οφέλη μέσω της συνάθροισης δυνάμεων, έχει ήδη εφαρμοστεί αποδοτικά σε διεθνές επίπεδο και, με τις κατάλληλες προσαρμογές, αποτελεί ενδεδειγμένη λύση για την ομαλή μετεξέλιξη των Ιδρυμάτων», σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι «να διασφαλίζεται η ακαδημαϊκή αυτοτέλεια και η αναγνωρισιμότητα κάθε Ιδρύματος».

Επιφυλάξεις από ΠαΣοΚ - ΔΗΜΑΡ

Με την επισήμανση ότι η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας «συνιστά πρώτιστα αναπτυξιακή και ακαδημαϊκή και δευτερευόντως διοικητική και δημοσιονομική αναγκαιότητα» αρχίζει τη δήλωσή της για το σχέδιο «Αθηνά» η κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Το ΠαΣοΚ συζήτησε με τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο τα κριτήρια και τις γενικές αρχές του σχεδίου "Αθηνά". Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη σύνδεσή της με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας καθώς και την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Επίσης συζητήθηκε η ορθολογική αξιοποίηση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού προσωπικού καθώς και των υποδομών που διαθέτουν τα Ιδρύματα. Αναμέναμε να κάνουμε προτάσεις και διορθώσεις επί συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο όμως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη Τύπου» συνεχίζει η κυρία Χριστοφιλοπούλου για να καταλήξει: «Το ΠΑΣΟΚ θα εξετάσει το σχέδιο που ανακοινώθηκε και θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις».

Επιφυλακτική στάση τήρησε η εκπρόσωπος του τομέα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση. «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μάς ενημέρωσε για την πρότασή της αναφορικά με το σχέδιο "Αθηνά". Εμείς από την πλευρά μας επιφυλαχθήκαμε και ζητήσαμε τον αναγκαίο χρόνο για να διατυπώσουμε σχόλια και παρατηρήσεις. Αντ' αυτού ενημερωθήκαμε κι εμείς όπως και εσείς για τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσης του σχεδίου "Αθηνά"» δήλωσε η κυρία Ρεπούση.

«Η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται στη φάση τελικής επεξεργασίας μιας ουσιαστικής πρότασης αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων επιστημολογικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα. Στον κορμό της πρότασης αυτής που δεν επιζητεί τη συρρίκνωση αλλά αντίθετα την ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκεται η συνένωση των δυνάμεων των πανεπιστημίων, των τεχνολογικών ιδρυμάτων και των ερευνητικών κέντρων σε κοινοπραξίες που θα διασφαλίζουν την πλήρη αξιοποίηση του ερευνητικού και διδακτικού προσωπικού, των υπαρχουσών υποδομών αλλά και της εμπειρίας των ιδρυμάτων αυτών. Η δική μας προσπάθεια δεν είναι μια άσκηση επί χάρτου για να μη θιγούν κατεστημένα συμφέροντα αλλά μια τολμηρή πρόταση που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις παθογένειες και να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον» κατέληξε.

vima.gr

Από την εφημερίδα ΑΥΓΗ
Την αρχή του τέλους του μαζικού Πανεπιστημίου σηματοδοτεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης. Ένα σχέδιο που φτιάχτηκε από συμβούλους και παρασυμβούλους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας παρακάμπτοντας προκλητικά τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τα θεσμικά όργανα της πολιτείας που λειτουργούν στο πλαίσιο του ΕΣΥΠ.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και αντανακλά όλα τα μαγειρέματα και τις λαθροχειρίες που προηγήθηκαν, ώστε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να χρεωθεί όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος. Τρανό παράδειγμα των παραπάνω είναι το πλήθος των λαθών που περιλαμβάνουν οι πίνακες και τα γραφήματα, τα οποία, όπως φάνηκε από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, είναι σκόπιμα και με σκοπό την παραπλάνηση. Πάντως, οι κοπτοραπτικές δημοσιονομικού εξορθολογισμού προκάλεσαν επιστημονικό... ανορθολογισμό σε μια σειρά από συγχωνεύσεις.

Με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου, ο νέος χάρτης της ανώτατης εκπαίδευσης έχει ως εξής:

* Από τα 480 τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ κόβονται τα 94. Αν προστεθούν και τα πέντε γενικά τμήματα, πάμε στα 99. Οι περικοπές αφορούν κυρίως στα ΤΕΙ που χάνουν 70 τμήματα.

* Οι πόλεις που μένουν χωρίς τμήματα, παρ’ ότι συνεχίζεται η απίστευτη διασπορά, είναι οι: Ιεράπετρα, Άγιος Νικόλαος, Αίγιο, Αμαλιάδα, Λευκάδα, Αργοστόλι, Ναύπακτος, Λιβαδειά, Μουδανιά, Βέροια, Έδεσσα και Νάουσα.

* Οι φοιτητές των τμημάτων που συγχωνεύονται - καταργούνται θα λάβουν πτυχίο από τα νέα τους τμήματα. Δεν θα υπάρξει, δηλαδή, μεταβατικό στάδιο.

* Εκτός από τρεις περιπτώσεις μετακομίσεων, οι υπόλοιπες αλλαγές θα είναι εντός διοικητικής περιφέρειας, καθώς με το σχέδιο «Αθηνά» θα λειτουργεί ένα ΤΕΙ ανά περιφέρεια.

* Καταργούνται τα Πανεπιστήμια Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας. Ο υπουργός Παιδείας εμφανίζει ότι μειώνει τα πανεπιστήμια της χώρας στα 20, αριθμός που δεν προκύπτει από τα στοιχεία, αφού τα ΑΕΙ είναι 24, παρ’ ότι ο Κ. Αρβανιτόπουλος τα ανεβάζει στα 26! Επίσης αφήνει 12 ΤΕΙ από τα 14.

* Το σκάνδαλο που λέγεται «Διεθνές Πανεπιστήμιο» παραμένει και αναβαθμίζεται, παρά τις πληροφορίες που μιλούσαν για κατάργησή του.

* Εισάγεται και στη χώρα μας το βρετανικό μοντέλο, που ακολούθησε και ο Σαρκοζί, των ομόσπονδων πανεπιστημίων. Σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Αττικής. Τα πανεπιστήμια που, εκτός από τα ξενόφερτα συμβούλια διοίκησης, θα έχουν στο κεφάλι τους έναν ακόμα κηδεμόνα είναι τα εξής: Πάντειο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Γεωπονική Σχολή και Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Το υπουργείο Παιδείας έσπευσε μάλιστα να κάνει και τα βαφτίσια αυτού του ομόσπονδου πανεπιστημίου, που θα λέγεται «Αδαμάντιος Κοραής», αλλά διαβεβαίωσε ότι το κάθε ίδρυμα θα διατηρεί την αυτοτέλειά του.

Όμως, ο ίδιος έσπευσε να αναιρέσει τα παραπάνω δηλώνοντας ότι το συμβούλιο που θα διοικεί το ομόσπονδο πανεπιστήμιο θα έχει στην αρμοδιότητά του ζητήματα καίριας σημασίας, όπως στρατηγικός σχεδιασμός, αξιοποίηση πόρων, κινητικότητα του προσωπικού κ.ά.

Δεδομένου ότι κάποια πανεπιστήμια, π.χ. το Χαροκόπειο, χαρακτηρίζονται «ΑΕΙ χωρίς βιωσιμότητα», είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι απώτερος σκοπός του υπουργείου Παιδείας είναι να συνεχιστούν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις. Άλλωστε ο ίδιος ο Κ. Αρβανιτόπουλος επεσήμανε τον οικονομικό χαρακτήρα αυτών των ιδρυμάτων (συμπεριλαμβανομένου και του Παντείου) ενώ θύμισε με νόημα ότι τα παραπάνω ιδρύματα ήταν σχολές. Πάντως, είναι εμφανής η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να συνεχίσει την επιχείρηση πλήρους ελέγχου των πανεπιστημίων. Η διοίκηση του ομόσπονδου Πανεπιστημίου θα προκύπτει από έμμεση εκλογή μελών από τα υφιστάμενα συμβούλια διοίκησης. Ανάλογη πατέντα θα καθιερωθεί και για τα ΤΕΙ της Αττικής, καθώς ομοσπονδοποιούνται τα ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά και η ΑΣΠΑΙΤΕ.

Αρχίζει το ξήλωμα των τμημάτων ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών. Από τα 127 τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, πηγαίνουμε στα 112, ενώ μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων.

Σύμφωνα με τον χάρτη οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις στα ΤΕΙ θα είναι οι εξής:

* Τμήματα Διοίκησης, μένουν 9 από 31. Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής 10 από 15, Μηχανικών Πληροφορικής 9 από 22, Νοσηλευτικής 8 από 9, Μηχανολογίας 8 από 9, Ηλεκτρολογίας 7 από 8, Φυτικής Παραγωγής 6 από 13, Μηχανικών 5 από 13, Ηλεκτρονικής 4 από 5, Τεχνολογίας Τροφίμων 4 από 6, Κοινωνικής Εργασίας 3 από 4, Ζωικής Παραγωγής 3 από 5, Λογοθεραπείας 2 από 3, Μαιευτικής 2 από 3, Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού 2 από 4, Κλωστοϋφαντουργίας 2 από 3, Σχεδιασμού Τεχνολογίας Ξύλου 1 από 3, Γραφιστικής 1 από 2, Οπτικής και Οπτομετρίας 1 από 2 και Τεχνολογίας Αλιείας 1 από 3.

Οι αλλαγές στα ΑΕΙ έχουν ως εξής:

* Τμήματα Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης 35 από 40, Φιλοσοφικών Επιστημών 26 από 36, θετικών Επιστημών 30 από 32, Πληροφορικής 13 από 14 και Πολιτικών Επιστημών 13 από 15.

Να σημειωθεί ότι οι αριθμοί σε άλλους πίνακες είναι διαφορετικοί. Πέρα από τα λάθη στο μέτρημα, υπάρχουν και λάθη στην ουσία. Επιστημονικά λάθη. Μερικά παραδείγματα:

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου συγχωνεύεται ένα τμήμα πενταετούς φοίτησης (Μηχανικών Διοίκησης) με ένα τμήμα τετραετούς φοίτησης (Διοίκησης Επιχειρήσεων). Το Τμήμα Μαθηματικών της Σάμου ενσωματώνει το Τμήμα Στατιστικής, Αναλογιστικών και Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών. Εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο: Εξαφανίζεται το τμήμα που ενσωματώνει, δηλαδή δημιουργούνται δύο κατευθύνσεις, μία χρηματοοικονομική και μια αναλογιστική, και τα μαθηματικά πάνε περίπατο... Είναι παραδείγματα που δείχνουν ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης συγκροτήθηκε χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, με στόχο τη μείωση των δαπανών και τις περικοπές. Σ’ αυτό το αλαλούμ προστέθηκαν και πιέσεις (ενδογενείς και εξωγενείς) για να μην πειραχτούν ιδρύματα και τμήματα συγκεκριμένων περιοχών.

Το σχέδιο θα μπει σε διαβούλευση για 45 ημέρες και το τελικό θα αποτυπωθεί στα φετινά μηχανογραφικά δελτία υποψηφίων, παρά το γενικό αίτημα οι αλλαγές να ισχύσουν από του χρόνου. Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσουν εκτάκτως οι πρυτάνεις, οι οποίοι πληροφορήθηκαν το σχέδιο από τα μέσα ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο Αθηνά της 31-1-2013.
«Ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο το Σχέδιο «Αθηνά», για την αναμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας, με ασφυκτική διορία 45 ημερών προσχηματικής διαβούλευσης.
Πρόκειται για σχέδιο συρρίκνωσης και αλλοίωσης των Ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών της Ανώτατης Εκπαίδευσης εν ονόματι της δημοσιονομικής προσαρμογής στους όρους των Μνημονίων. Η τρικομματική κυβέρνηση αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα λειτουργίας, εκπαίδευσης και έρευνας στα ΑΕΙ που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα, προκρίνει ένα φτηνό λογιστικό σχέδιο περικοπών. Το σχέδιο «Αθηνά» οργανώνει μια νέα συγκεντρωτική διοικητική υπερδομή, που θα διευκολύνει σε δεύτερη φάση νέες συγχωνεύσεις τμημάτων, την εμπέδωση της εργασιακής ευελιξίας και εξάρτησης διδασκόντων και εργαζομένων. Το σχέδιο «Αθηνά» συγγράφει το τέλος του μαζικού πανεπιστημίου με τη μείωση του αριθμού των εισακτέων, την περιθωριοποίηση αρχικά των κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών υπέρ μιας αποτυχημένης γενικευμένης αγοραίας προσαρμογής της επιστημονικής γνώσης και των τίτλων σπουδών. Ειδικότερα στον κλάδο των ΤΕΙ μεθοδεύεται μια ισοπεδωτική κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων και σχολών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επιμένει πως η Ανώτατη Παιδεία οφείλει πρωτίστως να υπηρετεί τις μορφωτικές ανάγκες της κοινωνίας, με τον σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και αυτοτέλειας, του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της».

2 comments:

  1. Welcome to Lowry Electric, Plumbing, Heating & Cooling!
    If you have arrive right here looking for the very best
    electrical heating and cooling contractor, then appear no
    additional - you discovered us. We know the electrical and HVAC industry
    within and out. After all, we have been in the business for three decades.
    You can always rely on Lowry Electric, Heating & Cooling specialists to provide quality customer service because we think you shouldn't expect something much less.
    It is our mission to offer the best services accessible and
    to get the occupation carried out correct the first time and each time.


    Just about each employees member I encountered was an American, with the exception of the housekeeping
    staff. They all wore nametags that outlined their American hometown.

    .get a map instantly arriving, determine the "Help/Information Centers" throughout
    the park and strengthen the idea these are the places
    for children to go to in situation you turn out to be divided in the park.
    Creating a strategy before hand, in situation you are divided, ought to greatly speed up the reunion.

    Ideally the Montessori materials on the shelves
    ought to currently be participating and inviting.
    Some may want to show classroom pets in a much
    more notable location for an open home or satisfy and greet
    session, to draw kids in. Some Montessori classrooms place out
    big manipulative activities, such as blocks, to maintain kids occupied until they
    are obtained proper lessons on Montessori materials.


    Saturday morning, our tour went to the Seoul
    Tower, which is located on a hill in the middle of
    this city of 11 million individuals. The Tower has a 360
    degree observation deck and a revolving restaurant.

    It boasts a height of 777 ft and can be attained by car, bus or cable vehicle.
    This was a perfect vantage point from which to view the Financial Development of
    Seoul in the previous 50 years. Doyle remembers heading
    via Seoul in 1950 when it was eerie because the Capital
    and two other buildings were practically all that remained standing
    from the see-noticed back again and forth of Chinese/South Kerean statements
    upon the metropolis.

    Are you searching a party themes? This is also the
    time you want to choose the concept of the celebration. Integrated in this is
    to figure what kind of decorations, plates, forks, napkins and balloons
    do you want. What invitations will you be utilizing?


    Color laser printers require much more than just toner cartridges to be replaced.
    In reality, a colour laser printer may have up to 12 various
    consumables to be replaced, frequently costing more than the printer itself.
    In a strong ink printer the only factor that requirements to be replaced, in addition to the ink sticks, is the
    maintenance.

    Here is my homepage - name badge templates excel formulas

    ReplyDelete
  2. Steps To Take After Forming Your Home Business

    If a person told you all about how you can start a home business and eventually leave your
    job, what would you say? Many people out there are selling
    the working from home idea. Work at home success is obtainable, but
    there isn't one proven method that works for everyone.
    You will get tips to get your online work from home uk business
    going in this article.

    You can receive a tax break when entertaining
    clients. For example, treating your important clients
    to a dinner can be partially deducted from taxes. Just save all your
    receipts, because if you're audited, this will provide you with proof that you were with clients.


    Financial planning is essential to creating a successful home business.
    Projected income statements are helpful in securing financing and setting budgets.
    It would contain your best estimates of sales revenue
    for a set future period, and the matching expenses generated in the same time period.
    You begin by making estimates on what you think will be your expenses,
    sales and profits. Your guesses will give you an idea of what can be
    expected and prepare you for further financial business planning.


    Do your absolute best to keep up with your personal
    needs when working at home. Working from home can be convenient and
    fulfilling, but if you simply roll out of bed and start working your personal hygiene may take a hit.
    Keep yourself clean, eat sensibly, and work out
    daily. The tips below can help you feel more confident and others will see that!


    To save your business documents, use cheap storage.
    It could cost you a lot of money if this happens,
    and it may even make it difficult for you to effectively
    do your taxes. Consider using an online backup program such as Mozy.


    Designate an area in your home that is devoted
    to work and nothing else. Make sure you have the space in your house to
    keep all things organized. This will keep things in order, and this order will be vital to your
    success.

    If any business expenses arise from having to entertain clients,
    you can deduct these costs out of your taxable earnings.
    Any such costs are generally viewed as necessary and legitimate business expenses.
    Make sure that these business meetings are with potential
    clients or ones who have already paid, otherwise
    these expenses are not tax-deductible.

    Make sure to draw up a service contract when providing services.
    Contracts should enumerate the duties and expectations of each party involved
    in the transaction and provide a framework for any potential dispute resolution.

    If investors lend you money, they will expect to see information about your business, which can leave you open to outside scrutiny.

    Make sure you are geared in to what is going to generate
    the most earnings at any given moment.

    It might seem like a vacation being able to send correspondence from home,
    but eventually you may come to miss interacting with others on a daily
    basis. Try to make it out to other locations throughout the week to keep up those personal interactions.



    When starting a home business, be honest with yourself about
    what you expect to achieve. Do you have a great
    product that will garner interest? Do you have honest morals and a good work ethic by which you can run your business?


    As you can see, it will require a little bit
    of work and dedication to make the jump. If you can manage to pull through and stick to the plan, you will be able to accurately represent your dream in the company's image and create something that is long-lasting and profitable over
    the years.

    ReplyDelete