Sunday, March 9, 2014

ΣΔΟΕ: Στα δίχτυα 72 της λίστας Λαγκάρντ για φοροδιαφυγή, μιζαδόροι και οδοντίατρος

Αρχίζει η αξιοποίηση της λίστα Λαγκάρντ για την είσπραξη εσόδων από το Δημόσιο. Στο αμέσως προσεχές διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, 72 επιχειρηματίες, ιδιώτες και άλλα πρόσωπα που το όνομα τους υπάρχει στη λίστα αναμένεται να παραπεμφθούν στις οικονομικές υπηρεσίες για να καταβάλουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για απόκρυψη εισοδήματος.

Οι 72 αυτές υποθέσεις προέκυψαν όταν οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ ζήτησαν άρση απορρήτου των καταθετών στην τράπεζα HSBC και στις ελληνικές τράπεζες και έλεγξαν τα στοιχεία.
Αλλά η δράση των φοροφυγάδων δεν σταματά εδώ. Το ΣΔΟΕ ανακάλυψε «μαύρη τρύπα» ύψους 1.530.000 ευρώ από τη διαχείριση χρημάτων στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και οι υπεύθυνοι του πανεπιστημιακού ιδρύματος θα κληθούν για εξηγήσεις.
Επίσης σε λογαριασμό του κατηγορουμένου για την υπόθεση των υποβρυχίων Μιχάλη Ματαντού βρέθηκαν 1,6 εκατομμύρια ευρώ.
Ακόμη, έρευνα έγινε σε ορισμένους από τους 44 εμπλεκόμενους στις μίζες 16 εκατ. ευρώ που διοχετεύτηκαν στη χώρα μας για την προμήθεια το 2001 από γερμανική εταιρεία 90 διαξονικών ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων των ΗΛΠΑΠ.
Οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ εντόπισαν 3.200.000 ευρώ σε λογαριασμούς δύο ιδιωτών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και στην προμήθεια οχημάτων του ΗΛΠΑΠ.
Ακόμη βρέθηκαν 4 off shore εταιρείες στην Κύπρο όπου διοχετεύθηκε μέρος από τις μίζες.
Εκτός αυτών το ΣΔΟΕ εντόπισε οδοντίατρο από τα νότια προάστια που εμφανίζει προσαύξηση 2.320.000 ευρώ της περιουσίας αλλά και αδήλωτα ποσά ύψους 1.800.000 σε πρώην παράγοντα της ΠΑΕ ΑΕΚ που έχει κατηγορηθεί και για άλλα αδικήματα.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=33966&subid=2&pubid=113234081

No comments:

Post a Comment