Thursday, March 8, 2012

Παπουτσωμένος… γάτος ή ο “γίγας της πολιτικής”!


14 hours ago by editor
Από τον δικτυακό τόπο http://www.e-dragoumanos.eu
Δεν έφθαναν όλα τα δεινά και οι αγωνίες των Ελλήνων αυτή τη χρονική στιγμή, η ύψιστη αγωνία ποίος θα διαδεχθεί τον Χρ. Παπουτσή στο Υπ. Δημ. Τάξης ή Προστασίας του Πολίτη, όπως λέγεται
τώρα, κρατά την ανάσα τους και τους κάνει να ξεχάσουν τη μείωση μισθών και συντάξεων. Γιατί είναι απορίας άξιον, πως η παραίτηση του χειρότερου υπουργού στο πόστο αυτό μετά τη μεταπολίτευση, οδήγησε την κυβέρνηση σε μεγάλη αμηχανία, που κράτησε δέκα μέρες για το ποίος θα τον αντικαταστήσει στην αποτυχία του!

Και το κακό είναι ότι ο ίδιος δήλωσε ανενδοίαστα (ΣΚΑΪ, 6/3/12), όταν ρωτήθηκε για την ευθύνη του στα επεισόδια, που έκαψαν το κέντρο της Αθήνας, ότι «η Αστυνομία επιχειρεί» και ο υπουργός δεν έχει ευθύνη, άρα ομολογεί ότι είναι εντελώς άχρηστος! Τώρα, πώς εξηγείται ότι ένας υπουργός που δεν χρειάζεται και παραιτείται, όχι για το λόγο αυτόν, αλλά γιατί θεωρεί ότι τον χρειάζεται η …χώρα για υποψήφιο πρωθυπουργό, η κυβέρνηση στην οποία ανήκε αντικαθιστά τον αχρείαστο με έναν άλλο και με δύο υφυπουργούς, είναι ένα θέμα που μόνο ένας θεατρικός συγγραφέας θα μπορούσε να απαντήσει. Τη στιγμή μάλιστα που εδώ και πολλές δεκαετίες στο υπουργείο αυτό, όποτε δεν ήταν ενωμένο με άλλο, σπάνια υπήρχε υφυπουργός, γιατί δεν χρειαζόταν.

Όσον αφορά την αποτυχία του κ. Παπουτσή αποδεικνύεται από τη ραγδαία άνοδο της εγκληματικότητας στην Αθήνα ειδικά, αλλά και σε όλη τη χώρα, για την οποία δεν έκανε τίποτα. Και πριν από τη μνημειώδη δήλωσή του ότι ουσιαστικά ο υπουργός είναι άχρηστος θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί μία άλλη ότι «προτιμά σπασμένα μάρμαρα από σπασμένα κεφάλια», χωρίς να διερωτηθεί ποτέ αν ο λαός ζητά από τον υπουργό στο συγκεκριμένο υπουργείο αυτό που λέει ο τίτλος του: προστασία. Του ίδιου και της περιουσίας του. Αλλά αυτά είναι δύσκολα κατανοητά για τον πρώην υπουργό. Προτιμά να χαριεντίζεται ως υποψήφιος αρχηγός πλέον στο φακό και να νομίζει ότι οι δηλώσεις του γράφουν θετική ιστορία στον τόπο. Δεν υποψιάζεται καν ότι μπορεί να γράφει ένα ακόμη κεφάλαιο στο δράμα της γελοιοποίησης της πολιτικής από τους πολιτικούς αυτού του τόπου.

Την ίδια ώρα ο λαός στην Αθήνα ζει με τον τρόμο πότε θα του κλέψουν την περιουσία του και πότε θα διακινδυνεύσει τη ζωή του. Δεν ασχολείται με τα σπασμένα μάρμαρα, αλλά με το ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα, το οποίο εκπροσωπούν πολιτικοί παράγοντες του μεγέθους του κ Παπουτσή, οι οποίοι αγωνίζονται να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για να το πάνε ακόμη παρακάτω. Γάτοι οι άνθρωποι!

Κλείνοντας να ζητήσουμε και κάτι από τον κ. Παπαδήμο και τους πολιτικούς αρχηγούς που τον στηρίζουν. Αφού δεν μπορούσαν να βρουν υπουργό για να αντικαταστήσουν έναν, που παρίστανε τον υπουργό, γιατί δεν άφηναν την Αστυνομία να …επιχειρεί χωρίς υπουργό, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο παραιτηθείς; Ίσως να ήταν πολύ καλλίτερα καθώς δεν θα είχαμε και τόση αγωνία επί ένα ολόκληρο δεκαήμερο, ενώ θα γλυτώναμε και την αύξηση του αριθμού των υπουργών σε μία κυβέρνηση, η οποία είχε ήδη υπεράριθμους, υποαπασχολούμενους και ελάχιστα αποδοτικούς υπουργούς.

No comments:

Post a Comment