Monday, March 26, 2012

Πολιτικοί: έχουν χιούμορ πάντως…


Από τον δικτυακό τόπο, www.e-dragoumanos.eu

Ακόμη δεν άρχισε η προεκλογική εκστρατεία και τα κόμματα, ιδίως τα νεοσύστατα, άρχισαν την πλειοδοσία σε χιούμορ. Για να πούμε την αλήθεια, την εποχή της κατάθλιψης, των συνεπειών της
πτώχευσης και της ανατριχίλας από όσα ακολουθήσουν ή από όσα (νομίζουμε ότι) γλυτώσαμε, το χιούμορ είναι ίσως η καλλίτερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν στον ταλαίπωρο Έλληνα, αφού να του γυρίσουν πίσω όσα έχασε, δύσκολα θα το πίστευε και ο πλέον ευήθης ψηφοφόρος…

Ασφαλώς, όταν ανοίξει ο προεκλογικός αγώνας κανονικά θα αρχίσουν και οι πλειοδοσίες σε χιούμορ των δύο μεγάλων (;) κομμάτων, αφού η μέχρι τώρα πρακτική τους δεν δείχνει να έχουν βάλει μυαλό. Προς το παρόν έχουμε στελέχη τους, που βγαίνουν εδώ κι εκεί και προσπαθώντας να εξηγήσουν τα ανεξήγητα άρχισαν να προσφέρουν χιούμορ με το καντάρι. «Κατηγορώ όλους αυτούς, οι οποίοι δεν λένε την αλήθεια» είπε στον ΑΝΤ (21/3/’12) ο κ. Παπακωνσταντίνου και γέλασε κάθε πικραμένος, όπως γέλασε και με τον προκάτοχό του κ. Παπαθανασίου, ο οποίος εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ να εννοεί ότι δεν γνώριζε για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Μαύρο χιούμορ και από τους δύο, αλλά δεν φθάνουν τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος, λίγες ώρες, αφού έφυγε από την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ δήλωνε στο Στρασβούργο: «Είπα στην Ευρώπη: δώστε μας χρόνο για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος». Δύο χρόνια, όταν δεν εφάρμοζε ούτε αυτά που ο ίδιος είχε υπογράψει στο μνημόνιο, τι ήταν; Δεν ήταν χρόνος; Τι έκανε από όλα όσα έλεγε ότι θα κάνει αν είχε χρόνο; Για όσους ζουν στην Ελλάδα η ρήση αυτή είναι ένα σκέτο ανέκδοτο!

Από την αντίπερα όχθη το πλέον αφοπλιστικό χιούμορ φαίνεται να το έχει ο Π. Καμμένος, το οποίο μάλιστα φαίνεται να εξαργυρώνει με υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά. Δήλωσε σοβαρά-σοβαρά ότι θα …πουλήσει το χρέος στους Ρώσους έναντι της παραχώρησης των Ελληνικών υδρογονανθράκων. Το δεύτερο ασφαλώς θα το θέλουν, για το πρώτο έχουμε ζωηρές επιφυλάξεις, σίγουρα όμως η πρόταση είναι από τα καλλίτερα της προ-προεκλογικής καμπάνιας. Δίνουν άφθονο γέλιο (και ανάλογα ψηφουλάκια, αφού οι Έλληνες δεν βάζουν μυαλό να ξεφορτωθούν με τη μία ψεύτες και γελωτοποιούς. Ίσως ψάχνουν για νέους…)

Πάντως, αναμφισβήτητα, τα καλλίτερα ανέκδοτα οφείλονται στο δίδυμο Κατσέλη-Καστανίδη. Αυτοί ξέχασαν σε λίγες μέρες τα έργα και τις ημέρες τους στην εργώδη προσπάθεια για καταστροφή της χώρας και άρχισαν τις ατάκες. Είπε η κυρία Κατσέλη, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα (21/3/2012) ότι μπορούσε να εξοικονομηθούν τα 325 εκ για να μην μειωθούν οι συντάξεις (στο Β’ Μνημόνιο) αν έκαναν καλλίτερη διαχείριση της στέγασης των υπηρεσιών του Δημοσίου! Πόσες υπηρεσίες τους μεταστέγασαν με φθηνότερα ενοίκια οι ίδιοι ως υπουργοί την τελευταία διετία; Ή δεν τους άφησαν τα …συμφέροντα; Αλλά η κυρία Κατσέλη μάς αποτελείωσε με το φονικό χιούμορ της, όταν μας διαβεβαίωσε ότι: η Κοινωνική Συμφωνία (δηλαδή η ίδια και ο κ. Χάρης) έχουν «πλεονέκτημα την εμπειρία Διοίκησης και Διαχείρισης, καθώς και την εμπειρία διαπραγμάτευσης». (Αυτό είναι ίσως το καλλίτερο μέχρι στιγμής ανέκδοτο. Οι Έλληνες έχουν μεγάλη εμπειρία από την …εμπειρία αμφοτέρων στους πρόσφατους χειρισμούς θεμάτων της αρμοδιότητάς τους. Από τις συμβάσεις, τις διευκολύνσεις στους δανειολήπτες μέχρι το δημοψήφισμα. Πολύ γέλιο στην πλατεία).

Το απόλυτο στο γέλιο όμως το πέτυχε ένας βουλευτής, που προσχώρησε στο κόμμα των Κατσέλη-Καστανίδη (αν αυτό σημαίνει κάτι για το …όλον νοητικό σύστημα μερικών παλαιοπασόκων), ο κ Δημητρουλόπουλος, ο οποίος δήλωσε:
«Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσει έτσι ή με ποιο τρόπο θα απελευθερώσουμε ξανά, όπως το 1981, το πάθος, τη δύναμη και τη θέληση κάθε Ελληνίδας και Έλληνα για πρόοδο και αλλαγή».

Αν, βέβαια, αντί για το αυθόρμητο γέλιο που μας έρχεται επιχειρήσουμε και πολιτική ανάλυση σε όσα είπε ο πανελληνίως άγνωστος οπαδός της κυρίας Λούκας, η ελαφρώς ασύντακτη ρήση λέει έμμεσα και κάτι απολύτως ορθό. Ότι το 1981 άρχισε να καταρρέει οικονομικά η Ελλάδα, άσχετα αν ο ίδιος ξεκινά τώρα να απελευθερώσει το πάθος και τη δύναμη των Ελλήνων για την αλλαγή. Ας του ευχηθούμε του ανθρώπου …καλή δύναμη, αφού μας έκανε να γελάσουμε τόσο.

Παραδίπλα, σε παλαιότερους και ασφαλώς πλέον πεπειραμένους χιουμορίστες είναι ο κ. Καρατζαφέρης που δεν μας αφήνει να σοβαρευτούμε καθόλου. Τώρα σειρά έχουν οι …μεταγραφές του. Από τον κ. Παπαμιχαήλ, μέχρι τον …αζήτητο κ. Μαντούβαλο και από τις …τσιριτσάντζουλες της κυρίας Μελ. Τσιλιμίγκρα, παίρνουμε μία πρώτη δόση του χιούμορ, που θα μας σερβίρει ο ΛΑΟΣ του, ο εκνευρισμός του οποίου από τις δημοσκοπήσεις έβγαλε από τα ρούχα του ακόμη και τον κ. Ροντούλη μέσα στη Βουλή. Εδώ είχαμε καυγά μετά χιούμορ!

Επειδή το χιούμορ των αστών έπιασε πολύ χώρο άλλη φορά θα αναφερθούμε και στο χιούμορ της κυρίας Αλέκας (με τις …πατάτες, που δεν είναι ακραιφνώς λενινιστικές) και του κυρίου Τσίπρα με το αφάνταστης ευφυΐας σύνθημα «Εμείς ή αυτοί», που δεν είναι καθόλου διλημματικό ή διχαστικό!
Μπορεί τα πράγματα να είναι δύσκολα για τη χώρα και για όλους μας όμως έχουμε πολιτικούς, που δεν πρόκειται να μας αφήσουν να περιπέσουμε σε κατάθλιψη. Όσο τους ακούμε μας πιάνουν ασυγκράτητα γέλια. Τα οποία ίσως να γίνουν κλάματα αν οι πονηροί πολιτικοί μας εξαργυρώσουν το χιούμορ, που μας προσφέρουν με τους ψήφους μας. Θα έχουμε βγάλει μόνοι μας τα μάτια μας και τότε δεν θα μπορούμε να τα φορτώσουμε πάλι στη Μέρκελ…

Σχολιαστής

No comments:

Post a Comment