Monday, February 13, 2012

Ας διεκδικήσει η πλειοψηφία την άποψή της κι ας σώσει τη χώρα!



12-2-2012

Η χθεσινή ημέρα και νύχτα υπήρξαν καθοριστικές για το προσεχές μέλλον της χώρας, που ουσιαστικά μπήκε σε περίοδο εμφύλιας διαμάχης.
Το χθεσινό σκηνικό στο κέντρο της Αθήνας, την ίδια ώρα που η εθνική αντιπροσωπεία (ναι, αυτή, έτσι που είναι) υπερψήφιζε το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, δείχνει ότι υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που μάχονται την ουσία της δημοκρατίας. Γιατί δεν είναι δημοκρατία, όταν διαφωνείς με τις επιλογές της πλειοψηφίας να καις μια πόλη και να αισθάνεσαι περήφανος.

Η απόφαση της πλειοψηφίας των Ελλήνων, όπως εκφράστηκε από την πλευρά της Βουλής, αλλά κι όπως καταγράφεται από τις συνεχείς δημοσκοπήσεις όλων των εξειδικευμένων γραφείων, δείχνει πως η πλειοψηφία επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ, εν γνώσει τους για το τι δυσκολίες φέρνει αυτή η επιλογή για τα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια της μειοψηφίας να καταστήσει τη δική της επιλογή υποχρεωτική υπό την απειλή επιθέσεων, εμπρησμών, και βανδαλισμών πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα και με τα μέσα που ο νόμος παρέχει. Ως εδώ και μην παρέκει…

Το δικαίωμα να απεργεί, να συγκεντρώνεται και να διαδηλώνει κάποιος είναι βασικό κι απαραβίαστο. Δεν έχει όμως το δικαίωμα να καταστρέφει τους κόπους, την περιουσία και να παραβιάζει την ελευθερία των άλλων, χάρη σε κάποιου είδους μαγκιά. Κι αυτό έκανε συνολικά η αριστερά χθες. Πούλησε μαγκιά, καλύπτοντας πίσω από τις δικές της διαμαρτυρίες τους εμπρηστές της Αθήνας. Πούλησε μαγκιά, αμφισβητώντας την πλειοψηφία. Στη συνέχεια αργά χθες βράδυ ζήτησε και τα ρέστα κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν κατέστειλε τις εκδηλώσεις των αναρχικών..!

Επιτέλους η πλειοψηφία ας βγει στο δρόμο να διαδηλώσει τη δική της άποψη και σωτηρία. Ας πάψει να είναι σιωπηλή κι ας διεκδικήσει την άποψή της στους ίδιους δρόμους με την μειοψηφία, τον ίδιο δυναμισμό και επιμονή. Για την ίδια, τη χώρα και το μέλλον των επόμενων γενιών…

Ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ

No comments:

Post a Comment