Wednesday, May 2, 2012

Να σεβαστούν τη Δημοκρατία ή να μην τους σεβαστεί η Δημοκρατία!


Δημοσιεύθηκε στον δικτυακό τόπο www.e-dragoumanos.eu
(Σημ. του blog. Η κοινή λογική σε γραπτό λόγο. Τρέχουμε αλαλάζοντας προς την καταστροφή μας.)

Τέσσερις και μία ως την «απόλυση» μετρούσαμε στο στρατό. Όσες ημέρες από σήμερα ως την Κυριακή των εκλογών. Παρά τη σιωπή στις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται, υπάρχουν «παράπλευρές» διαρροές από ξένες πρεσβείες και πολιτικούς οργανισμούς που «καίγονται» να γνωρίζουν ακόμη και ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τις πραγματικές διαστάσεις της ψήφου των Ελλήνων. Γιατί η γνώση αυτή δεν «μετρά» μόνο πολιτικά αλλά και οικονομικά, καθώς ένα αποτέλεσμα που δεν θα είναι σύμφωνο με τις ελπίδες πολλών εκ των ευρωπαϊκών πρωτευουσών, θα ανατρέψει την ισχνή ελπίδα των χρηματιστηρίων και θα φέρει σοβαρές ανακατατάξεις στην Ευρωζώνη.

Ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ σεβόμενος τη «σιωπή» σχετικά με τις δημοσκοπήσεις δεν μεταφέρει όσα του έχουν διαρρεύσει πηγές προσκείμενες σε δυο μεγάλες ξένες πρεσβείες αλλά μπορεί ωστόσο να αναφέρει ότι το τελικό αποτέλεσμα, όπως φαίνεται να διαμορφώνεται, επιβεβαιώνει το θυμό και την οργή των Ελλήνων και το γεγονός ότι σχεδιάζουν μαζικά να ψηφίσουν με βάση τα συναισθήματά τους και όχι τις προοπτικές της χώρας.
Αν αυτές οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν τότε το νέο σκηνικό που θα διαμορφωθεί ενδέχεται να έχει καταλυτικές συνέπειες όχι μόνο στην «στενή» σχέση της Αθήνας με την ευρωζώνη αλλά και την διατήρηση της χώρας εντός του ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου καθώς υπάρχει κίνδυνος να ερμηνευθεί η αρνητική ψήφος στις πολιτικές της ευρωζώνης, σαν απόρριψη του ευρωπαϊκού μοντέλου. Αρνητικός επίσης θα είναι ο αντίκτυπος, άμεσα και δραματικά, για την Κύπρο που οι τράπεζές της αντιμετωπίζουν στη φάση αυτή τις συνέπειες αγοράς μαζικά ελληνικών ομολόγων.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα πρέπει να γίνει σεβαστό, από το σύνολο των πολιτικών παρατάξεων. Μετείχαν στο δημοκρατικό «παιχνίδι» των εκλογών με τη δική τους θέληση και δεν είναι διανοητό, αμέσως μετά να βγουν να το καταγγείλουν όπως ήδη βιαστικά τείνει να κάνει το ΚΚΕ (καλούμε το λαό σε κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα) ή η «Χρυσή Αυγή» (.. αν υπάρξει νοθεία, θα υπάρξουν αντιδράσεις). Η Ελληνική Δημοκρατία θα πρέπει να βρει τρόπους υπεράσπισης του εαυτού της στις κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος και να μην επιτρέψει σε κανένα, ό,τι κι αν εκφράζει, την πρόκληση σε επικίνδυνα παρά-πολιτικά δρώμενα.

Ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ

No comments:

Post a Comment