Thursday, November 10, 2011

Να φύγει αφού,...


Σημείωση του Blog: Το κείμενο που ακολουθεί έχει αναδημοσιευθεί από το blog «Δραγουμάνος». Εκφράζει αποκλειστικά τις απόψεις του συντάκτη του και μόνο (όπως και κάθε άλλο κείμενο που αναδημοσιεύεται εδώ). Σαν αρχή μας, παίρνουμε πάντοτε αποστάσεις από τέτοιου είδους προσεγγίσεις που ανάγουν τις εξελίξεις και τα γεγονότα σε προαποφασισμένα σενάρια. Το δημοσιεύω πιο πολύ, σαν ένδειξη της βαθιάς αγανάκτησης και πικρίας που κατέχει την κοινωνία μας, για την αναντιστοιχία των μεγεθών των πολιτικών ηγετών της με τις ευθύνες που τους αναλογούν, στις κρίσιμες ώρες που περνά η χώρα. Ακολουθεί το κείμενο.

November 2nd, 2011 by GiannisXo

Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα μοιάζει εκρηκτική. Όχι μόνο εξαιτίας της ανευθυνότητας της κυβέρνησης και του Γ. Παπανδρέου προσωπικά, αλλά και γιατί η παρατεταμένη διάλυση του κρατικού μηχανισμού, ταυτοχρόνως με την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού, δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής έκρηξης με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο πρωθυπουργός με τις πράξεις του, αν έχουν κάποια πραγματική πολιτική σημασία, δείχνει προσανατολισμένος μάλλον στην προσπάθεια να διασωθεί ο ίδιος και να κερδίσει χρόνο κι όχι να διασώσει τη χώρα. Η συνασπισμένη, υπέρ των άμεσων εκλογών, αντιπολίτευση δείχνει να μην τον αφορά. Όπως και η μαζική αρνητική αντίδραση στα σχέδια του, των ηγετών των χωρών-μελών της ευρωζώνης.

Τι λοιπόν επιθυμεί ο κ. Παπανδρέου;

Ο Γιάννης Δημαράς, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εκστόμισε χθες αυτό που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες διερωτόνται και πλέον και πάρα πολλοί ξένοι: είναι ο Πρωθυπουργός πράκτορας κάποιων με σκοπό να φέρει το χάος στην Ελληνική κι Ευρω-οικονομία; Είναι ένα ερώτημα που αξίζει να διερευνηθεί και να απαντηθεί. Γιατί η απόρριψή του, θα μας ξαναβάλει στον πραγματικό δρόμο της ανάλυσης των πολιτικών σφαλμάτων του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.

Θα μας αποκαλύψει για ποιό λόγο τι στιγμή που γνώριζε ότι η χώρα ήταν χρεωκοπημένη, εκείνος δήλωνε «λεφτά υπάρχουν», για ποιό λόγο όταν το καλοκαίρι του 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή συζητούσε με το ΔΝΤ εκείνος εξέφραζε την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ είναι καταστροφή των λαών αλλά το έφερε στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να μάθουμε, τι συνέβει και μετά τη σύλληψη του Στρος – Καν και δεν δοκίμασε να ταξιδέψει ξανά στις ΗΠΑ.

Θα του ζητηθεί να εξηγήσει, γιατί δέχθηκε συμβάσεις με μέτρα σε βάρος των Ελλήνων, χωρίς παράλληλα να παίρνει αποφάσεις με στόχο την ανάπτυξη.

Θα ζητήσουμε να μάθουμε με ποιούς και πότε τραπεζίτες διαφώνησε και πάνω σε ποιά βάση…

Θα πρέπει να εξηγήσει, αν το άμεσο οικογενιακό του περιβάλλον έχει σχέση και ποιού βαθμού, με εταιρίες, τράπεζες ή ασφαλιστικές που επενδύουν στην Ελληνική χρεωκοπία.

Μετά από όλα αυτλά θα πρέπει ν’ αποχωρήσει. Γιατί με ή άνευ απαντήσεων σε σειρά ερωτημάτων, στην ουσία η λαϊκή άποψη είναι γνωστή και σαφής: ΝΑ ΦΥΓΕΙ μήπως και γλυτώσουμε από το χειρότερο που θα είναι να μετατραπεί η χώρα σε πεδίο συγκρούσεων…

Ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ

No comments:

Post a Comment